Nijmegenaar (23) zwaargewond na aanrijding met trein - GelreNieuws.nl

Nijmegenaar (23) zwaargewond na aanrijding met trein

Geplaatst op 29 augustus 2017, om 11:22 uur

foto: Dennis JanssenRHENEN / NIJMEGEN – De hulpdiensten zijn maandagavond uitgerukt naar ongeval ter hoogte van het spoor op de Noordelijke Meentsteeg in Rhenen. Hierbij is een 23-jarige hardloper uit Nijmegen zwaargewond geraakt na een aanrijding met een trein. Hij heeft hierbij zwaar beenletsel opgelopen.

Het ongeval gebeurde rond 22:00 uur. Onder andere een traumahelikopter kwam ter plaatse om medische assistentie te bieden aan het ambulancepersoneel. De man zou de passerende trein niet hebben gezien en werd er door geschept. Het verhaal gaat dat de man zijn benen is kwijtgeraakt, maar dit wil de politie niet bevestigen. Zij bevestigen wel dat de man ernstig beenletsel heeft opgelopen.

Treinen
Door inzet van de politie reden een tijd lang geen treinen tussen Veenendaal Centrum en Rhenen in, zo schreef de NS op hun website. Rond 23:45 uur werd de overweg getest en daarna is het spoor door ProRail weer vrijgegeven. Volgens de NS reden de treinen rond 00:30 uur weer volgens dienstregeling.

De politie heeft bij het onderzoek meerdere getuigen gesproken en geconstateerd dat de overweginstallatie naar behoren functioneerde. Vermoedelijk heeft de hardloper de trein niet zien naderen en is dientengevolge in aanraking gekomen met de trein.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com