VIDEO: Politie schiet gewapende man neer in centrum Doetinchem

Geplaatst op 29 augustus 2017, om 10:59 uur

DOETINCHEM – De Rijksrecherche doet onderzoek na een schietincident aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. Bij dit incident is een man door de politie in zijn onderlichaam geschoten. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten kregen rond 01.15 uur de melding dat er iemand met een vuurwapen rond zou lopen in de Hamburgerstraat. De gealarmeerde agenten troffen inderdaad een man aan met een vuurwapen, of iets wat daarop leek. Op een gegeven moment ontstond een situatie waarbij de politie zich genoodzaakt zag om te schieten. De man werd hierbij in zijn onderlijf geraakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

‘Speelgoedwapen’
Op beelden die zijn opgedoken, is te zien hoe de man op de grond ligt. De agenten schreeuwen naar hem dat hij het wapen moet laten vallen, waar hij geen gehoor aan geeft. Pas nadat er een schot klinkt, gooit hij het wapen weg. Vervolgens snellen zeker zeven agenten naar de man toe, die het uitkermt van de pijn. ‘Speelgoedwapen’ is er ook nog te horen, maar het is niet duidelijk wie dit zegt.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak. Op de plaats van het incident is onder meer sporenonderzoek gedaan. De politie komt later vandaag naar buiten met meer informatie over het schietincident.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Beelden hieronder kunnen als schokkend worden ervaren