Verdachte aangehouden na reeks autobranden in Nijmegen

Geplaatst op 25 augustus 2017, om 03:50 uur

foto: Dylan JünemannNIJMEGEN – Aan de Grote Boel in Nijmegen is in de nacht van donderdag op vrijdag wederom een auto uitgebrand. Dit betreft de vierde auto in drie dagen tijd die uitbrandde. De politie heeft deze nacht een verdachte kunnen aanhouden die in verband wordt gebracht met de autobranden.

De melding van deze autobrand kwam omstreeks 02:50 uur binnen bij de brandweer van Nijmegen. De auto stond aan de voorkant volledig in lichterlaaie toen de brandweer arriveerde. Auto is van garagebedrijf en deze was geleend. De auto moest vrijdag teruggebracht worden Echter is nu de voorkant volledig uitgebrand. De auto is total loss geraakt ondanks de snelle inzet van de brandweer. Door de hevige brand en hitte is een andere auto aangestraald. Deze auto heeft ook aanzienlijke schade opgelopen aan onder andere de rechter voorkant. Ook deze auto is zwaar beschadigd geraakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Boos
De buurtbewoners zijn enorm boos wat er in hun wijk gebeurd. Deze buurtbewoners zijn lid van een WhatsApp-groep en zij gaven aan preventief al waren gaan posten, om zo de daders hopelijk te kunnen pakken of autobranden te voorkomen.

Derde nacht, vier auto’s
In de nacht van dinsdag op woensdag ging een auto in vlammen op, toen aan de Terralaan. Ook ging in de nacht van woensdag op donderdag een auto in vlammen op aan de Panfluitstraat. De derde autobrand was in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Colmarstraat. Een aantal uren later was het ook raak aan de Griftdijk in Nijmegen. Alle straten liggen niet ver van elkaar vandaan.

Aanhouding
De politie heeft een jongeman aangehouden die wegrende vanaf de locatie van de autobrand. De wegrennende jongeman is gezien door een aanrijdende politie-eenheid die onderweg was naar de autobrand. Deze eenheid heeft hem aangehouden op verdenking van brandstichting, aldus de politie tegenover verschillende buurtbewoners. Verder kan de politie ter plaatse nog geen mededelingen doen in verband het onderzoek.

Deze brand is vermoedelijk weer aangestoken. De politie is opzoek naar getuigen, zij kunnen bellen met 0900-8844. De auto is op een later moment afgesleept door de berger.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook