Vrachtwagen met gewicht van 180 ton brandt uit op A50

Geplaatst op 11 augustus 2017, om 10:14 uur

foto: Jean-Marc RegelinkVALBURG – Op de A50 bij Valburg is in de nacht van donderdag op vrijdag een vrachtwagen van 180 ton gestrand na een klapband gevolgd door een brand.

De vrachtwagen was onderweg van Duitsland naar Luxemburg met een onderdeel van een versnellingsbak. Dit onderdeel, geladen op een dieplader, weegt 115 ton en is gemaakt van staal en gevuld met olie.

Erger voorkomen
Één van de banden van de oplegger kreeg een klapband waarna de hydrauliek slangen braken en een korte felle brand ontstond. Door snel optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. De zware combinatie, welke door meerdere transportbegeleiders begeleid werd, was nog niet heel lang onderweg.

Bergingsoperatie
Door de brand is er een schade ontstaan aan de overige wielen en het remsysteem van de oplegger. Dit houdt in dat deze combinatie niet meer verder kan rijden. Door het grote gewicht is het niet mogelijk om het benodigde materieel afgelopen nacht nog ter plaatse te krijgen. Het voertuig wordt afgeschermd met schermen en totdat begonnen wordt met de bergingsoperatie.

De weg is inmiddels weer vrijgegeven en het voertuig zal vrijdagavond vermoedelijk na 20:00 uur worden geborgen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook