Zeer grote brand in bouwmarkt Zutphen met vuurwerkopslag; brand is geblust

Geplaatst op 14 augustus 2017, om 22:11 uur

foto: Roland Heitink / Persbureau HeitinkZUTPHEN – Aan de Leestenseweg in Zutphen woedde maandagavond een grote brand in een bedrijf. Het gaat om een bouwmarkt waar vuurwerk opgeslagen ligt, aldus een woordvoerder van de brandweer. De brand is geblust.

De brand werd gemeld rond 21:40 uur en zou woeden in een dakconstructie van het pand, aldus de woordvoerder. Volgens de woordvoerder ligt nabij de brandhaard een vuurwerkopslag waar ook daadwerkelijk vuurwerk ligt opgeslagen. “De brandweer treedt daarom defensief op en trekt zich terug uit het pand en er worden veel brandweervoertuigen opgeroepen.”

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Coördinatie
De hulpdiensten hebben de situatie opgeschaald naar GRIP 1. Hiermee wordt onder de hulpdiensten een plan van aanpak gecoördineerd vanwege de vuurwerkopslag. De brandweer spreekt van een zeer grote brand. De brand is inmiddels geblust.

Asbest en opslag
Er is ook asbest vrijgekomen, zo laat de woordvoerder weten. Maar een grote gevaar was een bunker met opslag voor 10.000 kilo vuurwerk. Dit staat op de website van het bedrijf gemeld, maar er lag 300 kilo vuurwerk in de beveiligde bunker. Dit is niet betrokken geraakt bij de brand.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook