Drie gewonden bij autocrash op Westervoortsedijk Arnhem

Geplaatst op 23 september 2017, om 12:45 uur

ARNHEM – Op de Westervoortsedijk in Arnhem is zaterdagochtend een automobilist gecrasht nadat hij met hoge snelheid tegen een verkeerslicht en een lantaarnpaal was gereden. Alle drie de inzittenden van de auto raakten gewond, waarvan één ernstig. De bestuurder is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Ambulancemedewerkers verleenden eerste hulp aan de inzittenden. Een 25-jarige inwoner van Arnhem is ernstig gewond met een ambulance overgebracht naar het UMC St Radboud in Nijmegen. Een 32-jarige man, ook uit Arnhem, is gewond naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem vervoerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van de gemeente Lingewaal, gaf geen gehoor aan aanwijzingen van de agenten en pleegde verzet, waarop hij geboeid werd. De man rook naar alcohol en werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Na ter plekke door de ambulancedienst te zijn verzorgd is ook de 28-jarige overgebracht naar het Rijnstate.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Meerdere brokstukken lagen verspreid over de weg en politie leidde het verkeer in goede banen. De afdeling VerkeersOngevallenAnalyse kwam naar de ongevalslocatie voor technisch sporenonderzoek. De politie doet verder onderzoek. De gemeente is in kennis gesteld over de schade.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook
foto’s: Martin Heitink