Zwaar ongeval A50 bij Arnhem: auto met paardentrailer gekanteld

Geplaatst op 23 september 2017, om 07:55 uur

ARNHEM– Op de snelweg A50 tussen Hoenderloo en Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval gebeurd tussen twee auto’s. Hierbij was ook een paardentrailer met paarden betrokken.

Rond 00:30 uur kwam er een melding binnen dat er een ongeval plaats had gevonden tussen twee auto’s, waarvan één met een paardentrailer. Door nog onbekende oorzaak kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing waarna de auto met paardentrailer kantelde. De trailer brak van het voertuig af en raakte zwaar beschadigd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Opgevangen
In de trailer waren drie paarden aanwezig, één van de dieren raakte gewond aan zijn benen. Mogelijk is er een pees afgescheurd. Een dierenarts die door het ongeval in de file stond heeft het dier een eerste behandeling gegeven. Om de dieren na het ongeval weer weg te brengen, is een vrachtwagen welke bestemd was voor dierentransport uit de file gehaald. Hiermee zijn de dieren naar een opvanglocatie elders gebracht.

De A50 richting Arnhem is door het ongeval en de afhandeling van de ravage geruime tijd dicht geweest. De inzittende van de zwarte auto is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De inzittende van de andere auto zijn beiden nagekeken in de ambulance en daarna opgevangen door de politie.

Of het slechte zicht door de mist een oorzaak van het ongeval is geweest, is niet bekend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto’s: Jean-Marc Regelink