Mistgenerator zet showroom met dure jachten vol ‘rook’, brandweer rukt uit

Geplaatst op 2 oktober 2017, om 21:07 uur

foto: Dylan JünemannHUISSEN – Maandagavond omstreeks 19:50 uur kwam er een automatische brandmelding binnen bij Willemsen Interieurbouw & Scheepsbetimmering aan de Begonialaan in Huissen. Hier bleek een mistgenerator te zijn afgegaan in een showroom vol dure scheepsjachten.

De particuliere alarmcentrale heeft de brandmelding doorgezet naar Securitas, politie en de brandweer van Bemmel. De politie en brandweer kwamen nagenoeg tegelijk aan. Aan de voorzijde van het pand was niks te zien. Tijdens de verkenning rondom het pand zagen twee brandweerlieden ‘rook’ uit de achterzijde van het pand komen. Hierop werd alert gereageerd en werd de brandweer wagen direct naar de achterzijde van het pand gereden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Mistgenerator
Eenmaal aan de achterzijde stond daar de politie met iemand van Willemsen Interieurbouw & Scheepsbetimmering. De ‘rook’ bleek echter niet van vuur, maar van een mistgenerator af te komen. Zo’n generator slaat aan bij een inbraak. Een winkel komt dan vol mist te staan om het zicht van inbrekers te belemmeren. In de showroom staan diverse dure jachten.

Technisch mankement
De brandweer liet desgevraagd weten dat de mistgenerator vermoedelijk is afgegaan door een technisch mankement. De brandweer heeft het pand geventileerd en kon vervolgens retour naar de kazerne. Een medewerker van Securitas en een medewerker van Willemsen Interieurbouw & Scheepsbetimmering zijn in de showroom gebleven om het mankement op te lossen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

foto’s: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink