Ouder echtpaar komt om bij botsing in Elburg

Geplaatst op 19 oktober 2017, om 13:49 uur

ELBURG – Donderdag 19 oktober zijn er twee dodelijke slachtoffers gevallen bij een ernstig verkeersongeval tussen een vrachtauto en een personenauto. Dit gebeurde rond 13.00 uur op de Flevoweg in Elburg. De inzittenden van de auto was een ouder echtpaar afkomstig uit Amstelveen.

Rond dat tijdstip reed de vrachtauto op de Flevoweg en reed de personenauto deze op de zelfde weg tegemoet. Door nog onbekende oorzaak reed de vrachtauto frontaal op de personenauto. De auto raakte zwaar beschadigd en de inzittenden overleden ter plekke aan hun verwondingen. Dit betroffen een 71-jarige man en een 68-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Amstelveen.

De dienst verkeersongevallenafhandeling heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Zij verzamelen o.a. sporen op het wegdek en onderzoeken de technische staat van de voertuigen. Ook werden ter plaatse getuigen gehoord. De 21-jarige man uit Elspeet die de vrachtauto bestuurder de is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Hij zal als verdachte wordt gehoord. Door het ongeval werd de weg langere tijd afgesloten.

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen die het ongeval hebben gezien en met wie ter plaatse nog niet in gesproken. Hebt u iets gezien, belt u dan met de politie op 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook