Vier personen aangehouden na gewapende overval; buit teruggevonden - GelreNieuws.nl

Vier personen aangehouden na gewapende overval; buit teruggevonden

Geplaatst op 10 oktober 2017, om 21:06 uur

foto: Roland HeitinkAPELDOORN – Dinsdagavond rond 20 uur is er op de Eglantier een kapperszaak overvallen. twee jongens van 14 en een jongen van 16 uit Apeldoorn en een 19 jarig man uit Vorden zijn aangehouden.

Een van de jongens, die in het bezit was van een vuurwapen, kwam de zaak binnen en eiste geld. De andere mannen stonden buiten op de uitkijk. De jongens zijn er vervolgens te voet, met een onbekende buit, vandoor gegaan. Het personeel van de winkel heeft direct de politie gebeld. Direct werden er verschillende politie-eenheden naar de kapperszaak gestuurd en andere agenten zochten in de omgeving naar personen die aan het signalement van de verdachten voldeden. Ook werd een Burgernetmelding uitgedaan en is de politiehelikopter ingezet om mee te zoeken.

Vier verdachten
Door verschillende getuigen die reageerden op de Burgernetmelding werden de verdachten gezien. Zo konden de agenten ze volgen tot aan de Ploegersdonk. Daar werden ze door de agenten onderschept en aangehouden. Aanvankelijk werd er een oproep gedaan voor drie verdachten. Wat de rol van de vierde verdachte is zal moeten blijken uit het rechercheonderzoek.

Mede dankzij het duidelijke signalement en de inzet van Burgernet werden de verdachten al snel gesignaleerd. Na fouillering bleken zij de buit van de overval bij zich te hebben. De vier verdachten zijn vervolgens aangehouden. Wat er zich binnen heeft afgespeeld wordt door de recherche onderzocht. Gelukkig raakte niemand gewond.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook







WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com