100 kilo vuurwerk gevonden boven restaurant Arnhem; bewoner opgepakt

Geplaatst op 6 december 2017, om 21:27 uur

ARNHEM – De politie heeft woensdag een grote partij vuurwerk gevonden in een bovenwoning in Arnhem. Het gaat om een woning aan de Klarendalseweg. De hulpdiensten schaalden snel op nadat er ook een geïmproviseerde vuurwerkbom werd gevonden.

Tekst gaat verder onder advertentie

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Agenten stuitten op het vuurwerk na een tip. Aan het einde van de middag werd het (illegale) vuurwerk al ontdekt. Pas in de avond werd de geïmproviseerde vuurwerkbom gevonden. Daarop werd eerst een explosievenspecialist van de politie ingeschakeld. Die heeft eerst onderzoek gedaan en daarna de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) ingeschakeld.

Opgeschaald
Uit voorzorg schaalden de hulpdiensten op. Het restaurant onder de woning werd ontruimd. De EOD heeft de vuurwerkbom meegenomen om elders tot ontploffing te brengen, waarna er weer snel afgeschaald kon worden. Er hoefden in de omgeving verder geen mensen hun huis uit. Het vuurwerk wordt afgevoerd door specialisten.

Opslag gevaarlijk
Bij de aanpak van illegaal vuurwerk richt de politie zich vooral op de handel en opslag van illegaal vuurwerk. Zwaar vuurwerk dat wordt opgeslagen in woningen kan een groot gevaar voor de omgeving opleveren. Hebt u informatie dat iemand in uw omgeving illegaal vuurwerk heeft opgeslagen? Bel dan de politie via 0900-8844 of geef uw tip anoniem door via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

De bewoner van het huis aan de Klarendalseweg is aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar hem.

foto’s: Timo Bouman / Persbureau Heitink