500 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen door politie - GelreNieuws.nl

500 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen door politie

Geplaatst op 20 december 2017, om 15:08 uur

ANDELST/ZELHEM – De politie in Oost Nederland is op dit moment bezig met gerichte acties tegen de handel in illegaal vuurwerk. Dit leverde de afgelopen dagen mooie resultaten op in Andelst en Zelhem. In totaal namen agenten meer dan 500 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag. Zes personen werden aangehouden.

Na een anonieme tip doorzochten agenten op 14 december woningen aan de Pluimersdijk en aan de Kampweg in Zelhem. In totaal nam de politie voor 500 kg aan zwaar en illegaal vuurwerk in beslag. Diezelfde avond werden er drie mannen uit Zelhem aangehouden. Twee van hen zijn ondertussen in vrijheid gesteld. Op dinsdag 19 december 2017 werden nog twee verdachten aangehouden. Deze twee mannen uit Zelhem werden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de vijf verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Andelst ontdekte de politie op dinsdag 19 december na een anonieme tip 36 mortieren en 19 nitraten. De explosieven lagen opgeslagen in een woning. Dit levert een levensgevaarlijke situatie op. De bewoner werd aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk.

Illegale handel aanpakken
Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en levert de meeste schade en overlast op. Daarnaast levert de opslag in woningen levensgevaarlijke situaties op. Daarom zet de politie in op het terugdringen van de (online) handel in illegaal vuurwerk. Zodra de politie online handel in verboden vuurwerk tegenkomt, worden kopers en verkopers achterhaald en gaat de site offline. Een andere maatregel is het online frustreren van de handel in illegaal vuurwerk. In samenwerking met partners als Instagram en Facebook zijn daardoor al meerdere websites en forums uit de lucht gehaald.

Melden helpt! Maar hoe doe je een melding van illegaal vuurwerk? Heeft u informatie over de opslag van of de handel in illegaal vuurwerk? Meld het dan, want dat helpt de politie om het aan te pakken. Melden kan heel eenvoudig:

Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com