Veel ongevallen op de wegen: pas op met de gladheid - GelreNieuws.nl

Veel ongevallen op de wegen: pas op met de gladheid

Geplaatst op 10 december 2017, om 14:26 uur

GELDERLAND – Er zijn al vele ongevallen gebeurd in Gelderland door de gladheid. Pas daarom op met uw rijstijl, rij rustig en houd rekening met het overige verkeer, zo meldt de politie Nijmegen. Zo komen op verschillende wegen in Arnhem auto’s niet meer van hun plaats af. De bussen in de regio Arnhem en Nijmegen zijn tijdelijk gestaakt vanwege de sneeuw.

Er zijn op de snelwegen aanrijdingen geweest. Ook meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) vertragingen in de regio door sneeuwval. Onder andere op de A12 kwamen tussen knooppunt Velperbroek en Arnhem-Noord een auto en een bestelbus met elkaar in botsing. Daardoor was de rechterrijstrook tijdelijk dicht. Verderop bij Wageningen was er ook een aanrijding.

Op de Zwanensingel in Velp is een personenauto door de gladheid tegen een lantaarnpaal aan gegleden. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De lantaarnpaal moet worden vervangen. foto: Roland Heitink

Op de kruising Schelmseweg (N785) met de Arnhemse Allee in Rozendaal zijn drie auto’s in botsing nadat de auto’s rond 15:20 uur door gladheid zijn weggegleden. Daardoor was een botsing niet meer te voorkomen. De bestuurders zijn nagekeken in de ambulance maar niet gewond geraakt. foto: Jean-Marc Regelink

De politie geeft ook aan last te hebben van het weer, en kunnen daardoor ook niet overal snel komen ‘maar wij doen ons best’, aldus de politie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com