Trein komt in botsing met auto op spoorwegovergang Velp - GelreNieuws        

Trein komt in botsing met auto op spoorwegovergang Velp

Geplaatst op 10 december 2017, om 14:33 uur

VELP – Op de Larensteinlaan in Velp is zondagmiddag een auto in botsing gekomen met een trein. Van de twee inzittenden van de auto is er één gewond geraakt. Vermoedelijk speelde de gladheid een rol.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Volgens getuigen kwam de auto het heuveltje van de spoorwegovergang hij niet helemaal op en viel stil op de rails, mogelijk speelde gladheid hierin en rol. Toen de spoorbomen dichtgingen voor de naderende intercity stond de auto dus nog half op de rails. De auto, een kleine personenauto werd aangereden door de intercity. De bestuurder van de auto is met onbekende verwondingen afgevoerd, de passagier kwam er zonder verwondingen vanaf.

Onder de auto
Tijdens de aanrijding sneuvelde een van de spoorbomen en de complete lichtinstallatie die daar aan vast zat. De intercity, die vanuit Arnhem onderweg was richting Dieren, staat nog half op de spoorwegovergang. De trein kan niet weg van de plek van het ongeval omdat er allemaal delen van de auto onder de trein vast zitten.

De NS regelt het vervoer voor de passagiers die op dit moment (rond 15:20 uur) nog in de trein zitten. Het treinverkeer tussen Arnhem en Dieren is voorlopig gestremd.

foto’s: Jean-Marc Regelink & Timo Bouman