Dode en zwaargewonde bij verkeersongeval Ingen, politie zoekt getuigen - GelreNieuws        

Dode en zwaargewonde bij verkeersongeval Ingen, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 20 januari 2018, om 00:19 uur

INGEN – Bij een frontale aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto is op vrijdagavond 19 januari in Ingen een Poolse automobilist om het leven gekomen. De bijrijder, een Poolse vrouw, is zwaargewond geraakt. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding en roept getuigen op zich te melden.

Het ongeval gebeurde rond 18.45 uur op de Provincialeweg N320 toen de vrachtwagen en de auto frontaal tegen elkaar aan botsten. De inzittenden van de auto raakten bekneld in het voertuig. De bestuurder is direct aan zijn verwondingen overleden. De bijrijder moest uit het voertuig worden bevrijd en is met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur is niet gewond geraakt, maar is wel hevig ontdaan door het incident. Hij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd.

Getuigen gezocht
De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Mogelijk zou de aanleiding een inhaalmanoeuvre zijn geweest. De politie komt graag in contact met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Foto’s: Marco van Deick