Politie houdt jongen aan na mishandeling met stroomstootwapen - GelreNieuws        

Politie houdt jongen aan na mishandeling met stroomstootwapen

Geplaatst op 20 januari 2018, om 11:28 uur

foto: Patrick ApenhorstNIJMEGEN – Een 22-jarige man uit Nijmegen is op vrijdagavond 19 januari slachtoffer geworden van een mishandeling en poging straatroof. De politie kon na het incident één verdachte aanhouden. Het betreft een 14-jarige Nijmegenaar. Bij hem werd een stroomstootwapen aangetroffen.

De 22-jarige fietste die avond rond 22.45 uur vanuit Beuningen naar Nijmegen toen hij op de Nieuwe Pieckelaan twee personen op een fiets inhaalde. Aangekomen op de Jonkerstraat voelde hij ineens pijn in zijn rug en hoorde hij geknetter. Vervolgens werd hij belaagd, vermoedelijk door de personen die hij even daarvoor had ingehaald. Toen het slachtoffer in verweer ging en hard begon te schreeuwen, ging het tweetal er vandoor. De 22-jarige is de twee achterna gefietst en heeft direct 112 gebeld. Gewaarschuwde agenten hebben in de omgeving de 14-jarige aangetroffen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en had een stroomstootwapen bij zich. Hierop is de 14-jarige aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van het incident of heeft u het tweetal zien fietsen? Misschien heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan naar 0900-8844. Anoniem reageren kan ook, bel dan naar 0800-7000.