Aanhoudingen bij grote politieactie in regio Nijmegen

Geplaatst op 27 februari 2018, om 13:46 uur

foto: Politie/InstagramNIJMEGEN – De politie heeft dinsdagochtend, in alle vroegte op diverse plaatsen in en om Nijmegen doorzoekingen gedaan. Zeven woningen in Nijmegen, Malden, Plasmolen en Beuningen en een bedrijfspand in Heumen werden doorzocht. De politie hield twee mannen aan van 24 en 49 jaar uit Nijmegen, een 46-jarige inwoner van Malden en een 62-jarige man uit Beuningen. Zij worden verdacht van overtreding van de Wet wapens en munitie en Opiumwet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Sinds december 2016 is de politie bezig met het onderzoek. De politie heeft o.a. meerdere vuurwapens en munitie, een aanzienlijk geldbedrag, computers en telefoons en twee auto’s in beslag genomen. In één woning werden de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. In een schuur van een andere woning trof de politie nog een hennepkwekerij aan met 34 planten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omdat het onderzoek nog in volle gang is worden er op dit moment geen nadere mededelingen gedaan. Bij de invallen en doorzoekingen werden ongeveer 140 politieagenten ingezet.