Politieverhaal: ”Ik was bijna dood, heb ik hem geraakt?”

Geplaatst op 19 februari 2018, om 17:14 uur

REGIO– ‘Onbewust heb ik mijn handschoen uitgetrokken, trek ik mijn vuurwapen en schiet ik negen keer op de auto. Ik was bijna dood, ik ben bijna aangereden. Heb ik hem geraakt?’Zo verteld politieagent Emiel Nota zijn verhaal.

‘Onbewust heb ik mijn handschoen uitgetrokken, trek ik mijn vuurwapen en schiet ik negen keer op de auto. Ik was bijna dood, ik ben bijna aangereden. Heb ik hem geraakt?’ Emiel Nota ziet de verdachte vluchten in een auto en zet de achtervolging in op zijn motor. Hij komt ten val en wordt gedwongen om zichzelf te redden en te schieten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Stap naar voren
Elke dag weer komen politieagenten in gevaarlijke situaties terecht. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Desnoods met gevaar voor eigen leven. Voor de veiligheid van anderen. Soms staan ze daarbij voor grote dilemma’s. En moeten ze in luttele seconden beslissen.

Emiel Nota
Emiel Nota ( 41) is 23 jaar werkzaam bij de politie. Vanaf 2012 werkt hij als Senior Intelligence bij het RTIC. Daarvoor was hij jarenlang motorrijder en vanuit die hoedanigheid ook betrokken bij het incident in het filmpje. Emiel: ‘Het politiewerk is veelzijdig, maar soms ook heftig en confronterend. De steun van je collega’s, de leiding en het thuisfront bij zulke heftige en confronterende incidenten is zeer belangrijk. Je hebt mensen nodig die begrijpen wat je doormaakt en je ook kunnen voorzien van adviezen hierin. Dat maakt je sterker. Bij dit incident heb ik gemerkt dat het zeer belangrijk is dat je blijft praten en ook durft aan te geven dat je jezelf even rot voelt.’