Paniek bij brand in appartementencomplex in Arnhem - GelreNieuws        

Paniek bij brand in appartementencomplex in Arnhem

Geplaatst op 27 maart 2018, om 03:11 uur

ARNHEM – In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een brand gewoed in een appartementencomplex voor mensen met een beperking aan de Vossenstraat in Arnhem. Er zou korte tijd paniek zijn geweest. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Rond 00.50 uur brak de brand uit in de galerij van de flat. Op de begaande grond bij de brievenbussen lag een grote stapel papier in de brand. Bewoners waren onder andere wakker geworden door de rookmelders die afgingen. In de trappengang vol rook raakten ze in paniek en één bewoonster had veel rook ingeademd. Via de meldkamer gaf de brandweer direct aan dat de mensen de woningen in moesten en de deuren moesten sluiten vanwege de rook.

De brandweer heeft het vuur snel geblust en het papier naar buiten gebracht. De bewoonster is met een hoogwerker naar beneden gehaald en gecontroleerd in de ambulance vanwege rookinhalatie. De traumahelikopter vloog op dat moment boven het incident, maar kon al gauw weer omdraaien. Het leek mee te vallen en ze mocht na de controle weer terug haar woning in.

Het vermoeden bestaan dat er sprake in van brandstichting.

Foto’s: Roland Heitink