Ruim 1300 euro opgehaald voor slachtoffers felle woningbrand - GelreNieuws.nl

Ruim 1300 euro opgehaald voor slachtoffers felle woningbrand

Geplaatst op 28 april 2018, om 20:04 uur

DOORWERTH – Voor de bewoners van de woningen, die door de brand op de Vossenstraat in Doorwerth onbewoonbaar zijn geraakt, is zaterdag aan het begin van de avond een geldinzamelingsactie geweest. Dit wordt gedaan zodat ze weer van hun eerst levensbehoeften kunnen worden voorzien en ‘om de bewoners een hart onder de riem te steken’. Sommige familieleden en bekenden waren flink geëmotioneerd. 

ZIE OOK: Twee woningen onbewoonbaar na felle uitslaande brand

Veel is verzekeringswerk, zo laten de organisatoren weten, ‘maar dat is niet binnen een paar dagen geregeld’. De inzamelingsactie is daarom vooral gericht op het eerste gedeelte vanaf het moment dat de brand uitgebroken is totdat de verzekeringsmaatschappij het geld uitkeert. Tot die tijd zitten ze met extra hoge kosten, denk aan tijdelijke woonruimte maar ook aan eerste levensbehoeften zoals eten, drinken en kleding. Niets van wat er in hun woning stond staat meer overeind. ‘Ze moeten werkelijk alles opnieuw aanschaffen’.

Beide woningen
Samen met familie, buren en vrienden wordt er tussen 18:00 uur en 20:00 uur geld ingezameld voor de bewoners van beide woningen die onbewoonbaar zijn geraakt. De tocht die werd gelopen, liep van de straten achter de Total tankstation en dan tussen alle straten door. Met collectebussen werd een bedrag opgehaald dat wordt verdeeld tussen Henny en Ilona Soerink en Rick Augustinus. De Airborne Malletband loopt ook mee voor deze actie, gezien Henny en Ilona beiden lid van deze vereniging zijn.

Doneren
In totaal is er 1301.85 euro opgehaald met deze actie. Dit wordt gedeeld door de drie bewoners van de twee woningen. Dit levert de bewoners per persoon 433.95 euro op. Volgens de organisatie is dit bedrag ver boven wat ze gehoopt hadden.

Naast de actie van vanavond staat er ook voorlopig ook nog een collectebus bij de Jumbo in Doorwerth waar mensen geld kunnen doneren. Ook is er een Dream or Donate-actie opgestart. Via deze opties kunnen mensen die niet thuis zijn en toch iets willen geven ook doneren.

De families hopen over ruim een half jaar weer terug te kunnen keren naar hun verwoeste woningen en begin volgend jaar weer goed gesetteld te kunnen zijn in hun woningen.

foto’s: Patrick Apenhorst