27-jarige aangehouden na rijden onder invloed

Geplaatst op 5 mei 2018, om 17:53 uur

APELDOORN – Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur een automobilist tegen de richting in rijden op de Meester van Rhemenslaan. Zij stelden nadere controle in, waaronder een blaastest. De later bleek beginnend bestuurder reed danig onder invloed. Na aanhouding en genomen maatregelen ging de man nogmaals de fout in door wederom achter het stuur te stappen; agenten zagen het gebeuren en grepen meteen in.

Politieagenten zagen de bestuurder, van 27 jaar uit Apeldoorn, meerdere verkeersovertredingen maken. Zo nam hij bij een doodlopende weg het fietspad. Hierop werd hij door de agenten op de Wilhelmina Druckerstraat voor controle aan de kant gezet. De blaastest op straat gaf een “F”, doorgaans een indicatie voor behoorlijk alcoholgebruik. Daarop kon de verdachte mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag bedroeg 810 ug/l, ruim boven de wettelijke grens van 88 ug/l voor beginnend bestuurders; immers voor deze doelgroep gelden strengere eisen. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 12 uur opgelegd. Er werd een dagvaarding aan hem uitgereikt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toch weer rijden
Toen politieagenten even later in de gaten hadden dat de achtergebleven auto van de verdachte wegreed, gingen zij erachteraan om de situatie in ogenschouw te nemen. Na staande houding bleek dat dezelfde man weer achter het stuur zat, nog steeds onder invloed en tijdens invordering van zijn rijbewijs. De 27-jarige werd opnieuw aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Aangezien het een militair betreft wordt het verdere onderzoek gedaan door de KMAR.