Twee personen aangehouden voor brandstichting auto in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Twee personen aangehouden voor brandstichting auto in Nijmegen

Geplaatst op 5 mei 2018, om 17:49 uur

NIJMEGEN – Getuigen maakten vrijdagnacht rond 04.30 uur melding dat er vlammen uit een auto sloegen, dit was op een parkeerplaats bij een flatgebouw aan de Malderburchtstraat. Een busje zou vervolgens met hoge snelheid zijn weggereden. Agenten gingen direct ter plaatse. Op basis van de doorgegeven informatie kon de politie even later twee verdachten aanhouden. Er is nader onderzoek ingesteld.

De getuigen zijn, terwijl ze de politie waarschuwden, achter de wegrijdende bus aangereden maar die verdween vervolgens uit zicht. Op basis van doorgegeven informatie kon de politie verder onderzoek doen. Even later werd het betreffende busje op de Hatertseweg gesignaleerd en gingen agenten over tot staande houding. De twee inzittenden werden meteen aangehouden op verdenking van brandstichting. Het gaat om een 23-jarige man en 16-jarig meisje, beiden inwoner van Nijmegen. De twee zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Politieagenten wisten met een brandblusser uit hun dienstvoertuig de brand te blussen en voorkwamen daarmee overslaan naar andere geparkeerde auto’s. De auto is voor nader (sporen)onderzoek onderzoek veiliggesteld. De eigenaresse van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan; verder spraken agenten met getuigen.

De auto van de aangehouden 23-jarige man is eveneens voor onderzoek inbeslaggenomen. In het onderzoek kijkt de politie uiteraard ook naar een eventueel verband met andere autobranden.