Drie mannen aangehouden na inbraak in Arnhemse supermarkt

Geplaatst op 14 mei 2018, om 15:09 uur

ARNHEM – Na een inbraak bij een supermarkt aan de Van Lawick van Pabststraat in Arnhem heeft de politie vanochtend vroeg drie verdachten aangehouden. Dat lukte dankzij alerte meldingen van buurtbewoners en de snelle aanwezigheid van agenten. Rond kwart voor vier werd de inbraak gemeld, om half zeven werd de laatste verdachte aangehouden.

Een buurtbewoner belde 112 om de inbraak te melden. Binnen drie minuten waren de eerste agenten ter plaatse. Daar zagen ze de auto van de vermoedelijke daders staan, die ze meteen blokkeerden. Kort daarna kwamen twee mannen de supermarkt uitlopen. Toen ze de agenten zagen, vluchtten ze terug de supermarkt in. Met een speurhond werd de supermarkt uitgekamd, maar de daders waren er vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangehouden
Kort daarna belde een andere buurtbewoner die twee mannen door de tuin zag rennen. Daarop gingen agenten in de omgeving zoeken. Uiteindelijk zagen agenten aan de Bakenbergseweg een man lopen die lichtgewond was, vermoedelijk door de vlucht door tuinen. Deze man werd aangehouden. Later werd een tweede man gevonden in de buurt van het Centraal Station.

Iets gevonden?
Mogelijk hebben de verdachten tijdens hun vlucht kleding of andere dingen van zich afgegooid. Woont u in de buurt van de Burgemeesterswijk in Arnhem en vindt u iets dat mogelijk van de verdachten zou kunnen zijn? Raak de spullen liever niet aan en bel dan de politie via 0900-8844.

Uit onderzoek bleek dat er vermoedelijk ook een derde man betrokken zou zijn. Deze man werd rond half zeven in de ochtend gevonden, hij zat in de auto bij een tankstation aan de Bakenbergseweg in Arnhem. De politie onderzoekt nu de rol van de verdachten. Het gaat om drie mannen van 21, 22 en 23 jaar uit Almere.

foto: Politie Arnhem-Noord