Vrachtwagenchauffeur buiten levensgevaar na ernstig ongeluk op de A12 Arnhem

Geplaatst op 18 juni 2018, om 20:24 uur

ARNHEM – De vrachtwagenchauffeur die vorige week ernstig gewond raakte bij een ongeval tussen meerdere vrachtwagens op de A12 bij Arnhem, is buiten levensgevaar. Dat zegt het bedrijf waar de man werkt tegenover Omroep Gelderland.

Zie ook: A12 bij Arnhem weer vrij na ernstig ongeval met vrachtwagen

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een vrachtwagen met kermismaterialen kwam waarschijnlijk door een klapband op de verkeerde weghelft terecht. Een 46-jarige chauffeur uit Utrecht, van de tegemoetkomende vrachtwagen waar hij tegenaan botste, kwam hierdoor bekneld te zitten. De man is door het mobiel medisch team, ambulancebroeders en brandweerlieden uit zijn benarde positie bevrijdt en is vervolgens met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Geopereerd
Het bedrijf waar de 46-jarige chauffeur voor werkt laat tegenover Omroep Gelderland weten dat de man nog in het ziekenhuis ligt. Hij is inmiddels weer aanspreekbaar, maar de man moet deze week nog wel geopereerd worden.

Bij het ongeval raakten nog twee chauffeurs van andere vrachtwagens lichtgewond. De snelweg zat de gehele middag dicht vanwege bergingswerkzaamheden met een verkeerschaos tot gevolg.