Broers stelen telefoon na een toiletbezoekje in Zevenaar

Geplaatst op 25 juli 2018, om 13:03 uur

ZEVENAAR– Dinsdagmiddag zijn door de politie in Zevenaar twee jongemannen van 14 en 22 jaar, aangehouden voor diefstal van een mobiel. De buit werd door hen meegenomen uit een openstaande werkruimte van een winkel aan het Raadhuisplein. Een bezoekster van de winkel, fietste achter de dieven aan en eiste van de 14-jarige de telefoon succesvol terug.

De verdachten waren korte tijd in de winkel en naar de openstaande ruimte gelopen. Met het smoesje van een toiletbezoekje, verliet het duo de winkel. Na hun vertrek bleek een telefoon die daar lag te zijn weggenomen. Een vrouw die op dat moment in de winkel was besloot achter het duo aan te fietsen. Toen ze dreigde met de politie en de telefoon opeiste, kreeg ze deze van de jongste terug.

Het duo nam de benen maar hun signalementen werden aan de politie doorgegeven. Die trof beide broers aan in de omgeving, evenals een auto op naam van de 22 jarige. De broers zijn aangehouden; de auto is kort in beslag genomen voor verder onderzoek. Het duo is niet in Nederland woonachtig.