Verdachte (37) opgepakt voor grote bosbrand bij Arnhem - GelreNieuws.nl

Verdachte (37) opgepakt voor grote bosbrand bij Arnhem

Geplaatst op 25 juli 2018, om 12:55 uur

ARNHEM– De politie heeft dinsdag na de grote brand bij Nationaal Park De Hoge Veluwe een verdachte aangehouden voor de brand. Een van de getuigen zag de man in het natuurgebied park Hoge Veluwe op de fiets stappen en direct een vuurtje ontstaan. De brand verwoeste ongeveer 4 hectare heide.

Een 37-jarige man uit de gemeente Ede is dinsdagmiddag door enkele getuigen vastgehouden en overgedragen aan de politie. De man word ervan verdacht brand te hebben gesticht in het bos op de Harderwijkerweg in Otterlo nabij het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Rond 12:40 uur belde de getuige enkele bekenden van hem, toen hij in de directe omgeving van waar de verdachte op zijn fiets stapte, een vuurtje in de natuur zag ontstaan. De fietser werd aan de hand van zijn signalement getraceerd en aangehouden door de getuige. Meteen werd de politie gebeld. Bij de komst van de politie is de man gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de brand. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de natuurbrand.

Toen de brand werd opgemerkt is de brandweer meteen gewaarschuwd. De vlammen sloegen snel om zich heen. De brandweer schaalde groot op en kwam met veel materieel ter plaatse. De brand was na enkele uren blussen onder controle. Nadat de brand ontstond heeft de brandweer samen met medewerkers van Nationaal Park De Hoge Veluwe en boeren uit de omgeving na geblust.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com