Flinke schade door keukenbrand in Renkum - GelreNieuws.nl

Flinke schade door keukenbrand in Renkum

Geplaatst op 23 juli 2018, om 17:12 uur

RENKUM – In een woning op de Bennekomseweg (N782) in Renkum heeft maandagmiddag een keukenbrand gewoed. Hierbij is flinke schade ontstaan aan de woning.

De melding kwam omstreeks 15.30 uur bij de brandweer binnen, zij kwamen ter plaatse met een blusvoertuig en een hoogwerker. Bij de brand, die door vlam in de pan ontstond, kwam in eerste instantie flink wat rook vrij. Via de afzuiginstallatie kon de brand verder verspreiden door het afzuigkanaal. De brandweer was bang dat de brand hierdoor in de spouwmuur zat, maar dit bleek niet het geval.

Goed gehandeld
De brandweer gaf aan dat de bewoner goed heeft gereageerd op de brand, door onder andere direct de brandweer te bellen en niet zelf een blusactie te starten. Dit zou veel slechtere gevolgen gehad hebben. De brandweer heeft de brand bestreden, waarna ze de woning hebben gecontroleerd en geventileerd.

De brand trok erg veel bekijks uit de buurt. Stichting Salvage komt ter plaatse voor de afhandeling van de schade. De politie heeft enige tijd het verkeer geregeld.

foto’s: Patrick Apenhorst

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com