27-jarige aangehouden na het beledigen van een ambtenaar in Dieren

Geplaatst op 4 augustus 2018, om 20:54 uur

foto: MelvinDIEREN – De politie heeft vrijdag een 27-jarige aangehouden nadat hij een handhaver van de gemeente Rheden had beledigd. De man ging door het lint nadat hij een boete kreeg voor het wildplassen.

De Handhaving controleerde Aan ’t Veer in Dieren. Daar troffen zij een groep personen aan. Bij aankomst zagen zij dat één man aan het wildplassen was. Een handhaver vertelde hem dat hij daarvoor een bekeuring kreeg. Hier was de man het niet mee eens en beledigde de handhaver. Andere leden van de groep vonden het nodig om zich ook met het gesprek te bemoeien. Naar aanleiding van de belediging is de politie ter ondersteuning gekomen en heeft de 27-jarige man uit Dieren meegenomen ter zake belediging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij de aanhouding verzette de man zich. Uiteindelijke is de man meegenomen naar het politiebureau en is daar ingesloten voor nader onderzoek. Inmiddels heeft de man een verklaring gegeven en is hij gestraft voor weerspannigheid en is hij heen gezonden met een boete van 500 euro voor de belediging.

”De hoge temperaturen gaan soms gepaard met hoge emoties, of dat in deze ook de oorzaak is geweest weten we niet. Laten we elkaar in ieder geval respecteren en rekening houden met elkaar✌.” aldus de agenten op Facebook.