Aanhouding voor verkeersruzie Arnhem waarbij 83-jarige overleed - GelreNieuws.nl

Aanhouding voor verkeersruzie Arnhem waarbij 83-jarige overleed

Geplaatst op 28 augustus 2018, om 18:33 uur

ARNHEM – Anderhalve week na het incident bij de bushalte van het Rijnstate ziekenhuis waarbij een 83-jarige man zwaargewond raakte, heeft de politie een verdachte, een 27-jarige man uit Arnhem, aangehouden. De man is gisteren overleden aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer stond omstreeks 15.45 uur bij de bushalte te wachten toen er een conflict ontstond met de inzittenden van een voorbijkomende auto. Waar het conflict over ging is niet bekend. Toen de auto plotseling hard wegreed, is de man door onbekende redenen ten val gekomen. Gister kreeg de politie het bericht dat de man is overleden. Uit sectie moet nog vast komen te staan of er een verband is tussen het overlijden van de man en het incident op 18 augustus.

Onderzoek
Het onderzoek is in volle gang. Er zijn verschillende getuigen gehoord en er is intensief gezocht naar inzittenden van de auto. Een getuige wist te vertellen dat de auto een grijze Opel Corsa betrof. Toch hebben we nog verschillende vragen en we kunnen nog niet met zekerheid zeggen wat er precies is gebeurd. Ook al is er een verdachte aangehouden, we doen nogmaals een dringend beroep op getuigen.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die op zaterdagmiddag 18 augustus rond 15.45 uur iets meer hebben gezien:

– Stond u op de bus te wachten aan de Wagnerlaan, bij het Rijnstate ziekenhuis?
– Zat u in buslijn 3, 8 of 91?
– Bent u bij iemand in het ziekenhuis op bezoek geweest?
– Reed u met uw auto rond dat tijdstip langs?
– Of was u daar op een andere manier en heeft u iets gezien?

Als u informatie heeft, neem dan vandaag nog contact met de politie op. Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Anoniem reageren kan ook, bel dan naar 0800-7000.