Automobiliste crasht op knooppunt Grijsoord in Arnhem

Geplaatst op 28 augustus 2018, om 18:02 uur

ARNHEM – Een 54-jarige vrouw uit Maarssen (Utrecht) is dinsdagmiddag met haar auto gecrasht op de verbindingsweg tussen de A50 en de A12 bij Arnhem.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur. De vrouw reed in de bocht van de A50 naar de A12 richting Utrecht. Ze schoot door onbekende oorzaak uit de bocht, sloeg over de kop en ging over twee vangrails heen. Vervolgens zat ze op de verkeerde rijbaan, maar daar sloeg ze nogmaals over de kop, waarna ze opnieuw over een vangrail heen sloeg. Ze kwam in de bosschage tot stilstand.

De vrouw is uit haar auto bevrijdt door de brandweer, waarna ze per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter landde op de snelweg, zodat een arts medische assistentie kon verlenen.

Verdacht rijgedrag
Een militair belde al bij Ewijk over de betreffende auto, omdat deze verdacht rijgedrag vertoonde. De politie probeerde haar nog te lokaliseren, maar dit lukte niet voordat het ongeval gebeurde.

Zware spits in en rond Arnhem
Door het ongeval was de snelweg dicht richting Eindhoven. Ook de bocht A50 naar de A12 Arnhem was dicht. Het verkeer op de A12 richting Utrecht had om 17.50 uur nog meer als een uur vertraging. Ook vanuit Oss richting Apeldoorn staat een kilometerslange file. Daarnaast staan diverse N-wegen in Arnhem muurvast, vanwege al het sluipverkeer.

foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink