Gewapende overval op Welkoop in Didam

Geplaatst op 19 augustus 2018, om 13:03 uur

DIDAM – De Welkoop aan de Parallelweg in Didam is op zaterdagmiddag overvallen door een onbekende man. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

De overvaller kwam vlak voor sluitingstijd, rond 16.55 uur, de zaak binnen. Onder bedreiging van een wapen dwong hij de aanwezige medewerkers geld af te staan. Met een onbekend geldbedrag verliet hij de winkel weer.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vluchtauto en signalement
Volgens getuigen stapte de overvaller vervolgens als passagier in een zwarte stationwagen, vermoedelijk een BMW 3 serie, die naast het hokje van de winkelwagens stond. Deze auto werd bestuurd door een vrouw met opvallend lang blond haar. De auto reed daarna weg in de richting van het station.

Van de dader kon het volgende signalement worden gegeven:
– 1.85 a 1.95 meter lang;
– Dun postuur;
– Zwarte gezichtsbedekking, zwart vest en zwarte trainingsbroek;
– Handschoenen.

Gestolen kentekenplaten
Getuigen hadden ook het kenteken van de auto genoteerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kentekenplaten die op de zwarte auto zaten, de dag voor de overval, zijn gestolen in het Brabantse plaatsje Haps.

Getuigen gezocht
Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Ook als u meer informatie heeft die de politie kan helpen bij het onderzoek, neemt u dan contact op. Anoniem melden kan via 0800-7000.

foto boven: Google Streetview