Politie ramt scooter bij achtervolging door Westervoort - GelreNieuws.nl

Politie ramt scooter bij achtervolging door Westervoort

Geplaatst op 1 augustus 2018, om 11:21 uur

WESTERVOORT – Dinsdag aan het begin van de avond zag de politie een scooter in Westervoort staan, waar geen kentekenplaat op bevestigd was. Dat was voor hen de reden om de bestuurder en scooter te willen controleren, maar dit resulteerde in een wilde achtervolging waarbij de scooter werd geramd.

Nadat de bestuurder van de scooter de politieauto zag, reed hij vol gas weg. Dit resulteerde in een achtervolging door Westervoort heen. ‘Met zwaailicht, sirene en stopteken aan, reden wij achter de scooter aan.’ Aldus politie Westervoort op Facebook. ‘Het gas ging er nog verder op en scheurde hij door de woonwijk. Op het gras en tussen de bomen door wilde hij ontkomen. Vanwege het gevaar en het feit dat het mogelijk om een gestolen scooter ging, tikte wij de scooter aan de achterzijde aan. Ook hierna reed hij door, waarna de scooter nogmaals geramd werd.’

Ontkomen
Na een achtervolging van een paar honderd meter kon de politie de scooter klemrijden tegen een hek. Deze agenten wisten dat dezelfde scooter al twee keer eerder zulke taferelen heeft uitgehaald. Toen wist hij te ontkomen, deze keer niet, aldus de politie.

Met vijf bekeuringen op zak mocht hij zijn weg weer vervolgen. Op de scooter komt een zogenoemde WOK-melding. Dit omdat de constructiesnelheid op 83 km/u lag.

foto: Politie Westervoort

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com