Drie straatroven binnen kwartier in Arnhem - GelreNieuws        

Drie straatroven binnen kwartier in Arnhem

Geplaatst op 19 september 2018, om 14:58 uur

foto: politie.nlARNHEM – De politie ontving gisteravond binnen korte tijd een drietal meldingen van straatroof of poging daartoe in Arnhem-Noord. In alle drie gevallen was er sprake van daders die zich verplaatsen op een scooter. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

De incidenten vonden tussen 21:20 en 21:35 uur plaats in de Steenstraat, Walburgstraat en Graaf Lodewijkstraat. Twee mannen op een scooter pakten bij het passeren eigendommen van de slachtoffers af. In twee gevallen hadden ze succes, in het derde geval wist het slachtoffer haar spullen vast te houden.

Signalement
Van de daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1
– Blanke man
– Zwarte helm, donker vizier met mondkapje dan wel doek voor de mond met een afbeelding van een doodskop
– Donker gekleed
– Slippers aan de voeten

Dader 2
– Zwarte helm, donker vizier
– Donker gekleed

Meteen na het incident in de Steenstraat heeft het slachtoffer met een getuige gesproken. Het betrof een man met een sportief, fors postuur en kort blond haar. Hij droeg een donkere jas en had een rugzak op. Nadat hij met het slachtoffer gesproken had ging hij bij een bedrijf aan de Driekoningenstraat naar binnen. De politie wil graag in contact komen met deze getuige. Daarnaast roept de politie iedereen op die iets gezien of gehoord heeft dat met deze straatroven te maken kan hebben zich te melden. Neem contact met ons op via 0900-8844 of via het tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.