Bewoner gewond uit woning gered bij woningbrand in Arnhem

Geplaatst op 12 oktober 2018, om 22:38 uur

ARNHEM – De brandweer en een ambulance zijn vrijdagavond uitgerukt voor een woningbrand aan de Hovenierstraat in Arnhem. Hierbij hebben ze de bewoner uit zijn woning gered die vol rook stond, echter was hij wel gewond geraakt door de brand.

De brandweer werd omstreeks 22:00 uur met spoed gealarmeerd door een voorbijganger, ook de ambulance en politie kwamen ter plaatse. Er bleek vlam in de pan te zijn geweest, waardoor de woning vol met rook kwam te staan. De bewoner lag echter nog te slapen. Politieagenten hebben daarom de deur ingetrapt en zijn, samen met brandweerlieden, naar binnen gegaan en hebben de bewoner uit zijn woning gered. Hij had nog niets meegekregen door het slapen.

Vaker gebeurd
De bewoner was dermate gewond door het inademen van te veel rook, dat hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens de politie was het niet de eerste keer dat dit gebeurd was op dit adres.

Brandweerlieden hebben het pannetje van het vuur gehaald en vervolgens de woning geventileerd. Daarna konden ze retour richting de kazerne.

foto’s: Roland Heitink