Brand gesticht op galerij van flat in Zutphen, woningen onbewoonbaar - GelreNieuws.nl

Brand gesticht op galerij van flat in Zutphen, woningen onbewoonbaar

Geplaatst op 5 oktober 2018, om 01:56 uur

ZUTPHEN – De brandweer is donderdagavond gealarmeerd voor brand in een appartement op de Brucknerstraat in Zutphen. De brand woede op twee plekken op de galerij van de tweede verdieping. De politie gaat er vanuit dat er sprake is van brandstichting.

Omstreeks 23.20 uur werd de brandweer gealarmeerd. De brandweer schaalde snel op naar “Middelbrand”. Ter plaatse bleek er brand te woedde op de galerij bij twee appartementen op de tweede etage. Onder andere twee blusvoertuigen, een hoogwerker en zeven politie eenheden kwamen ter plaatse.

De brandweer had het vuur snel onder geblust. Vanwege de brand hebben de hulpdiensten een gedeelte van de flat ontruimd. Tientallen bewoners stonden op straat.

Onderzoek
De politie heeft van het incident een plaats delict gemaakt. De recherche van de politie doet uitgebreid onderzoek bij de flat. De politie ter plaatse wilt verder nog niet ingaan op de vraag of het een doelbewuste actie is.  Voor zover raakte niemand gewond. Twee woningen zijn voorlopig onbewoonbaar verklaard.

foto’s: Roland Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com