Flesjes shampoo verloren op A15: Weg deels afgesloten en treinverkeer plat - GelreNieuws        

Flesjes shampoo verloren op A15: Weg deels afgesloten en treinverkeer plat

Geplaatst op 9 oktober 2018, om 10:36 uur

WADENOIJEN – Dinsdagochtend is een vrachtwagen een grote lading shampoo verloren op de A15 bij Wadenoijen. Een groot gedeelte is op het wegdek in de richting van Nijmegen beland en op het ondergelegen spoor. Hierdoor staat er flinke file op de A15 en ligt het treinverkeer tussen Geldermalsen en Tiel ook plat.

De rechterrijstrook in de richting van Nijmegen is door het eenzijdige ongeluk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A2, A59 en de A50, zo meldt Rijkswaterstaat. Tussen de afrit Leerdam en Wadenoijen staat een lange file. In de richting van Gorinchem staat inmiddels al een lange kijkersfile.

De hele ochtend
Rijkswaterstaat verwacht dat de opruimwerkzaamheden de hele ochtend duren. Er wordt een zogeheten ZOAB-cleaner ingezet om de shampoo van het asfalt te krijgen.

Ook het spoor tussen Geldermalsen en Tiel ligt er momenteel uit omdat een groot deel van de lading van het viaduct is gevallen en op het ondergelegen spoor ligt. Dit moet eerst schoongemaakt worden. De NS verwacht dat dit tot 12:30 uur duurt.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink