Grote zoekactie Nijmegen was voor inbrekers die auto en dure spullen stalen

Geplaatst op 7 oktober 2018, om 20:22 uur

NIJMEGEN – Zondagochtend vond er een grote zoekactie plaats ter hoogte van Kleverburgstraat in Nijmegen. De reden hiervoor was dat de betrokken auto betrokken was bij een woninginbraak, waarbij deze auto gestolen was. Van de twee personen zaten op dat moment twee personen in het voertuig, waarvan er tenminste één een vuurwapen bij zich had en deze op een passant richtte.

De woninginbraak vond plaats in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober aan de Florence Nightingalestraat in Nijmegen. Daarbij zijn drie fietsen, een flatscreen tv en de witte Volkswagen Up gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

ZIE OOK: Vergeefse grote zoekactie met politiehelikopter naar voortvluchtige man

Deze auto viel later in de Kleverburgstraat op, doordat deze veel herrie veroorzaakte door het missen van een van de banden. In de auto zaten op dat moment twee personen. Een van hen heeft een vuurwapen gericht op een burger die bij de politie melding maakte van de overlast. De auto is later aangetroffen aan de Hatertseweg, de twee mannen zijn er te voet vandoor gegaan. De politie heeft één van de twee verdachten aangehouden. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Signalement
Het signalement van de tweede verdachte is als volgt:
– 1.80-1.90 meter lang
– Mollig postuur
– Licht getinte huid
– (Donker)blonde krullen
– Spijkerbroek
– Blauw/zwarte trui of jas
– Leeftijd rond de 25

Heeft u iets gezien?
De politie zoekt getuigen van deze woninginbraak en de daaropvolgende achtervolging. Heeft u rondom het genoemde tijdstip iets gezien of beschikt u over andere informatie die mogelijk tot de daders kan leiden? Neemt u dan contact op met de politie via het meldformulier of bel met 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via 0800-7000.