Vergeefse grote zoekactie met politiehelikopter naar voortvluchtige man - GelreNieuws.nl

Vergeefse grote zoekactie met politiehelikopter naar voortvluchtige man

Geplaatst op 7 oktober 2018, om 09:47 uur

NIJMEGEN – De politie was in Nijmegen bezig met een grote zoekactie rond de Kleverburgstraat naar een man. Ook een politiehelikopter sloot aan bij de zoektocht, maar vooralsnog zonder resultaat. De man werd sinds zondagochtend gezocht omdat hij in een gestolen auto reed en een omstander bedreigde met een vuurwapen, zo laat de politie weten.

ZIE OOK: Grote zoekactie Nijmegen was voor inbrekers die auto en dure spullen stalen

Twee personen reden deze ochtend in een gestolen Volkswagen Up, die veel lawaai maakte doordat er een band miste. De bestuurder richtte, volgens de politie, vervolgens een vuurwapen op de melder. De politie heeft al één verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar de tweede verdachte. Deze tweede verdachte is vooralsnog ontkomen. De Volkswagen Up staat momenteel op de Hatertseweg ter hoogte van de Couwenbergstraat in Nijmegen.

De agenten waren deze ochtend bezig met een zoekactie in onder andere tuinen en op de daken in de buurt. Dit werd ondersteund door de politiehelikopter die met onder andere warmtebeeldcamera’s mee kon kijken. De zoekactie is inmiddels gestaakt.

Tekst loopt door onder foto

Een foto van de situatie ter plekke. foto: Luuk Merkus / Persbureau Heitink

Signalement
De tweede verdachte is een man van 1.80-1.90 meter groot, mollig postuur en een licht getinte huid. Hij heeft (donker)blonde krullen, spijkerbroek en draagt een blauw/zwarte trui of jas. Hij zou rond de 25 jaar oud geschat worden.

Mocht u de verdachte zien, benader hem niet maar bel direct 112. Andere informatie kan doorgebeld worden via 0900-8844.

foto’s: Luuk Merkus / Persbureau Heitink

`

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com