Kat dood door klem in park: ‘Klemmen gevaarlijk voor dieren en kinderen’ - GelreNieuws.nl

Kat dood door klem in park: ‘Klemmen gevaarlijk voor dieren en kinderen’

Geplaatst op 10 oktober 2018, om 16:35 uur

OOSTERBEEK – Dinsdagochtend omstreeks 08:45 uur kreeg de Dierenambulance Nederrijn een alarmering van een passant die een kat had gevonden in een muskusrattenklem. De kat was gevonden in Heemtuin De Zomp in Oosterbeek en was vrij snel overleden, maar het is onbekend door wie die klem is neergezet. Dergelijke klemmen zijn gevaarlijk voor dieren, maar zeker ook voor kinderen, aldus de Dierenambulance.

Een passant meldde dinsdagochtend dat deze een overleden kat hadden aangetroffen en het dier vast zat in een muskusrattenklem. ‘Waar de klem precies is geplaatst weten we ook niet; het is namelijk mogelijk dat de kat met de klem om zijn nek is gaan rennen. Wel is zeker dat dergelijke klemmen een gevaar voor dieren en mensen kunnen vormen’, aldus de dierenambulance. Zij hebben de kat uiteraard opgehaald en netjes opgebaard zodat zij hem met de eigenaar konden herenigen. De eigenaar was erg ontdaan en verontwaardigd door wat er gebeurd was.

‘Gevaarlijk voor kinderen’
Ook bij de Dierenambulance Nederrijn riep dit vragen op. De dierenambulance meldt: ‘Nadere inspectie van de situatie riep vragen bij ons op. De rattenklem bleek namelijk niet van een type te zijn dat doorgaans door particulieren wordt gebruikt, maar door de manier waarop de klem gezet was werd ook duidelijk dat het ding niet door een professionele bestrijdingsdienst ingezet is.’ Er is wel degelijk gevaar bij deze klemmen, er kunnen namelijk meer dieren worden gevangen door zo’n klem, maar het is ook erg gevaarlijk voor kinderen.

Zij zijn samen met handhaving van de gemeente Renkum het verhaal verder gaan onderzoeken. Daaruit konden op dat moment geen andere klemmen gevonden worden, maar het is niet uit te sluiten dat er toch meerdere klemmen op scherp staan in Oosterbeek. ‘Wellicht is de intentie achter het zetten van deze klem niet verkeerd geweest en wilde iemand enkel een rat vangen maar het kan ook zijn dat dit een actie van een kwaadwillende is.’

Bij het aantreffen van een klem of andere verdachte situaties, bel dan de politie op 0900-8844 of team handhaving van de gemeente Renkum op 026-3348111

foto boven is locatie waar de kat gevonden is. Foto: Dierenambulance Nederrijn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com