Paarden beschoten met paintball gun

Geplaatst op 21 oktober 2018, om 19:57 uur

GENDT – Op zondag 21 oktober j.l. ontdekten de eigenaren van een aantal paarden dat zij beschoten waren met zogenoemde paintballs, afkomstig van een paintball gun.

Zeker drie paarden werden geraakt. Het weiland van de getroffen dieren was bezaaid met gele en rode paintballs. De paarden – die op een weiland aan de Smidstraat in Gendt stonden – kwamen met de schrik vrij. Het paintball-incident heeft zich volgens de eigenaren naar alle waarschijnlijkheid afgespeeld in de avond- of nachtelijke uren van zaterdag 20 oktober. Verder zijn er in het recente verleden meerdere incidenten geweest op deze locatie, zoals het laag overvliegen van een drone, het afsteken van knalvuurwerk en het achterlaten van afval.

In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar de verantwoordelijke(n) van deze incidenten. Vermoedelijk stond men aan de achterzijde van de Gildestraat, toen deze incidenten zich afspeelden. Heeft u iets ter zake dienende waargenomen? Of heeft u anderszins informatie die de politie verder kan helpen in dit onderzoek? Neem dan contact met ons op o.v.v. het registratienummer 2018476537.