Lichaam Corrie van der Valk na zeventien jaar gevonden

Geplaatst op 16 november 2018, om 09:34 uur

foto: Patrick ApenhorstNEDERASSELT – Na ruim zeventien jaar vanaf het moment dat Corrie van der Valk uit Nederasselt vermist werd, is haar lichaam gevonden. Corrie verdween in 2001 op 58-jarige leeftijd opeens spoorloos.

Corrie is in een graf in België aangetroffen, aldus De Telegraaf. De recherche heeft de familie donderdagavond geïnformeerd. Volgens deze recherche is de vrouw zeventien jaar geleden overleden. De Belgische krant Het Nieuwsblad schrijft dat ze is overleden na een aanrijding met een trein. Volgens familieleden wordt zelfdoding niet uitgesloten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Opgraven
Direct na het treinongeval werd Corrie begraven in het Belgische Namen. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad geïdentificeerd toen de ‘Cel Vermiste Personen’ besliste om lichamen op te graven van anonieme overleden mensen. Van die mensen is DNA afgenomen om ze zo eventueel te identificeren. Corrie was anoniem begraven omdat haar lichaam destijds te verminkt was nadat ze werd aangereden door een trein.

Corrie van der Valk werd voor het laatst gezien op 7 januari 2001 in haar villa in Nederasselt. Ze dronk in de ochtend een kop koffie met haar echtgenoot Nico. Daarna ontbrak ieder spoor tot afgelopen donderdagavond. Toen was er eindelijk duidelijkheid rondom de vermissing van Corrie.

In 2008 werd Corrie al dood verklaard. Haar man Nico werd enige tijd als verdachte gezien, maar bleek niks met haar vermissing te maken te hebben.