Brand zorginstelling Nijmegen: 8 bewoners naar ziekenhuis

Geplaatst op 19 december 2018, om 06:55 uur

NIJMEGEN – In een woon-zorgcentrum De Vlechting in de wijk Zwaneveld in Nijmegen is woensdagochtend een brand uitgebroken. Inmiddels is deze geblust. Deel van de instelling is ontruimd.  In totaal zijn er acht bewoners naar het ziekenhuis gebracht.

De eerste melding kwam omstreeks 05:35 uur binnen, waarna de hulpdiensten snel groots opgeschaald hadden. De rookontwikkeling van de brand was fors, mede daarom moest een deel van het complex ontruimd worden. Er zijn hierop snel veel brandweerwagens ter plaatse gekomen, omdat de bewoners van het complex allemaal minder tot niet mobiel zijn. Veel bewoners konden worden opgevangen in een ander deel van het pand, op een andere verdieping.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ziekenhuis
De Vlechting is een voorziening voor ‘wonen met lichamelijke achteruitgang’ van ZGG Zorggroep. Het gebouw heeft 32 appartementen. Naast alle brandweerwagens zijn er ook zeker zes ambulances ter plaatse om alle slachtoffers na te kijken. Ook een traumahelikopter werd in eerste instantie opgeroepen. Volgens een woordvoerder zijn uit voorzorg acht bewoners naar het ziekenhuis vervoerd.

De oorzaak van de brand zou een kerstboom zijn, meldt de brandweer aan De Gelderlander.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink