Familiedrama Arnhem: ‘Vader had mogelijk psychose toen hij zoontje doodde’

Geplaatst op 23 december 2018, om 17:01 uur

ARNHEM – De vader die verdacht wordt zijn 12-jarige zoontje te hebben gedood, had mogelijk een psychose. Dit vertellen buurtbewoners en een collega van de man tegenover Omroep Gelderland.

De politie bevestigde dat het jongetje om het leven is gebracht door messteken. Een andere jongen (15) wist te ontsnappen door weg te rennen uit huis. De politie trof de vader een paar straten verderop hevig geëmotioneerd aan. Hij is direct aangehouden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Eerdere meldingen
De politie is vrijdagavond twee keer naar de woning gegaan na een melding. De eerste keer troffen de agenten de man aan maar was er geen sprake van een situatie waarop ingegrepen moest worden. De tweede keer troffen de agenten niemand aan. Een poging om te achterhalen waar de bewoner en de kinderen zich bevonden, heeft niet toen tot resultaat geleid.

De politie heeft met verschillende getuigen gesproken. Als er mensen zijn die meer weten over deze zaak maar nog niet met de politie hebben gesproken, dan worden die gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

foto boven: Roland Heitink / Persbureau Heitink