Tas met vuurwerk gevonden tussen spandoeken Legio, tifo-groep van NEC

Geplaatst op 2 december 2018, om 12:13 uur

NIJMEGEN – Voor de wedstrijd NEC – FC Volendam werd een tas met daarin 8 fakkels en 4 rookpotten aangetroffen verstopt tussen de spandoeken van Legio.


Stadion verlaten
De politie heeft de inhoud van de tas inbeslaggenomene. Toen kort daarna een voorman van Legio de teruggezette tas kwam halen werd hij door de politie om een verklaring gevraagd. De voorman spoorde daarna de anderen aan om de spandoeken en vlaggen van het vak te halen en om het stadion te verlaten. Hij heeft op eigen titel besloten om de vlaggen en doeken van het vak te halen en met de groep het stadion te verlaten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gevaar
Zoals ondertussen bekend mag zijn is het afsteken van vuurwerk in een stadion verboden; niet alleen omdat het een gevaar kan zijn voor de openbare orde en veiligheid maar ook omdat de rook kankerverwekkende stoffen bevat waaraan supporters worden blootgesteld. Met de inbeslagname is NEC waarschijnlijk ook behoed voor een forse geldboete van de KNVB. De afhandeling van deze zaak zal komende week plaatsvinden.

Statement Legio Noviomagum
De tifo-groep laat op haar website weten dat volgens hun alleen een spanband voor de trommel, wat tape en een aantal doekjes in de tas zat. Aangezien het tijd technisch niet meer haalbaar was om de geplande sfeeractie uit te voeren op de manier zoals zij dat wilden, is besloten de sfeeractie af te blazen. Uren voorbereidingstijd gaan verloren, ontzettend jammer! 

Statement n.a.v. NEC – FC Volendam

Bron: Politie Nijmegen