Veel schade na brand in woning Bemmel - GelreNieuws.nl

Veel schade na brand in woning Bemmel

Geplaatst op 16 december 2018, om 21:02 uur

BEMMEL – Zondagavond rond 19:40 uur is de brandweer van Bemmel en Arnhem opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Dorpsstraat in Bemmel. Uiteindelijk heeft de brandweer een deel van de schouw in de woning moeten slopen.

De bewoners zaten in de woning met de kachel aan toen de rook ineens in de woning in trok. Hierop zijn de bewoners direct de woning uit gegaan en hebben de brandweer gebeld. Hier kwamen veel omstanders op af die het tafereel wilden vastleggen.

De Bemmelse brandweer was snel ter plaatse en is direct met ladders het dak op gegaan naar de schoorsteen. De Arnhemse brandweer kwam enkele minuten later aanrijden met een hoogwerker. De hoogwerker van brandweer Arnhem kon snel retour omdat de schoorsteen ook met ladders gemakkelijk te bereiken was.

Gesloopt
Brandweer Bemmel heeft in de woning een deel van de haard moeten slopen om de brandhaard tussen de schouw en schoorsteenpijp te kunnen bereiken. Door het slopen van de muur kon de brand geblust worden waarna de brandweer de woning kon ventileren.

De woning heeft door de brand rook en water schade opgelopen. Ook de schouw is beschadigd door het sloopwerk.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink