‘Dreiging aan Nijmeegse school met automatisch wapen’

Geplaatst op 7 januari 2019, om 23:06 uur

NIJMEGEN – Er ging maandagavond een dreigfilmpje rond op Facebook en Instagram, gericht aan het Mondial College in Nijmegen. In het dreigfilmpje wordt een vermoedelijk automatisch vuurwapen doorgeladen. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden.

In het dreigfilmpje op Instagram staat een tekst onder: ‘Ga morgen niet naar het Mondial College’. Tegelijkertijd wordt een groot automatisch vuurwapen, mogelijk een AK-47, doorgeladen. De betreffende video staat hieronder online.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Locaties
De school heeft twee locaties in Nijmegen. De ene locatie ligt gelegen aan de Leuvensbroek en de andere aan De Meeuwse Acker. Aan welke locatie deze dreiging gericht is, is niet bekend. De school is nog niet bereikbaar voor commentaar.

Er was geen sprake van een daadwerkelijke dreiging
Later op de avond wordt er op Instagram gemeld dat het om een oud filmpje ging. Het Instagram-account waarop de video was geplaatst heeft hem inmiddels verwijderd en een nieuwe post geplaatst: ,,Jullie hebben geen stres en mijn excuses dat het zo uitgelopen is’’, staat erbij. De politie maakte in de loop van de nacht bekend dat er een aanhouding was gedaan.  Er leek dat er geen sprake was van een daadwerkelijke dreiging.

 

Download nu onze app, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Get it on Google Play

Get it on Apple Store