Ontploffing bij grote schuurbrand in Doornenburg - GelreNieuws.nl

Ontploffing bij grote schuurbrand in Doornenburg

Geplaatst op 24 januari 2019, om 08:29 uur

DOORNENBURG – Donderdagochtend is brand uitgebroken in een schuur aan de Rijndijk in Doornenburg. Meerdere brandweer eenheden waren opgeroepen.

De brand werd om 06:42 uur gemeld bij de brandweer. Even later werd er direct opgeschaald naar middelbrand, dit in verband met de waterwinning ten behoeve van het blussen van de grote schuur. Brandweer Doornenburg was snel ter plaatse, net voordat brandweer Gendt ter plaatse was vond er een explosie plaats. Deze was goed te horen en te zien op flinke afstand. Een oranje gloed trok met de rook omhoog. Hierbij raakte niemand gewond.

Asbest en gasflessen
Omstanders moesten ruime afstand nemen voor explosie gevaar van eventuele gasflessen. Ook zit er vermoedelijk asbest in het dak. De brandweer heeft rondom de schuur afgezet met speciaal lint wat bij vermoeden van asbest gebruikt wordt.

Metingen
In verband met eventueel asbest zijn er diverse meetploegen uit de omgeving opgeroepen. Omstreeks 08:00 uur werd het seinbrand meester gegeven. Buurtbewoners verklaarde aan de fotograaf dat ze twee personen weg hebben zien rennen en dat de schuur pas enkele weken verhuurd is.

De brandweer is vermoedelijk nog enige tijd ter plaatse. Mede-daarom is de logistieke voorziening van brandweer Ede opgeroepen, zij zorgen voor eten en drinken voor de hulpdiensten.

Foto’s/Video: Dylan Jünemann & Jeffrey Slendebroek / Persbureau-Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com