Scooterrijder botst tegen fietsers bij stoplicht

Geplaatst op 4 januari 2019, om 15:02 uur

ARNHEM – Op de Sonsbeeksingel ter hoogte van de Apeldoornseweg in Arnhem is een fietser licht gewond geraakt nadat zij werd aangereden door een scooter.

De fietser stond samen met een andere fietser te wachten voor het stoplicht op de Sonsbeeksingel toen zij plotseling van achteren aangereden werd. Zowel de fietser als de bestuurder van de snorfiets kwamen hierbij op de grond terecht. De fietser raakte onder andere aan haar hand gewond. Ze is gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoeft uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');
Tekst loopt door onder de advertentie

Bloedproef
De oorzaak van de aanrijding ligt vooral aan de technische toestand van de brommer. De voorband van de bromfiets was glad en gleed weg toen de bestuurder hard moest remmen. Op de plaats van de aanrijding is ook een alcohol en drugstest van de bestuurder van de scooter afgenomen. Uit de door de drugstest bleek dat de bestuurders mogelijk drugs gebruikt heeft. Op basis van die uitslag is hij meegenomen en heeft hij op het politiebureau een bloedproef moeten ondergaan.

Uit de uitslag van de bloedproef zal moeten blijken of hij inderdaad drugs had gebruikt.

foto: Timo Bouman/Persbureau Heitink