Asbest vrijgekomen bij brand in loods met landbouwvoertuigen Zetten

Geplaatst op 23 februari 2019, om 00:44 uur

ZETTEN – Vrijdagavond is er een grote brand geweest in een loods aan de Molenstraat in Zetten. Hierbij is asbest vrijgekomen. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar heeft nog wel lang na moeten blussen.

De brand is even voor 23:00 uur ontdekt door de bewoner die net richting bed wilde gaan. De loods is ongeveer 20×50 meter groot. Een deel van 10×20 meter is volledig uitgebrand. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer al uit het dak. De loods is nog van de leeftijd dat het dak bestaat uit asbest platen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweer had de brand snel onder controle, samen met de bewoner zijn nog enkele voertuigen gered, deze liepen hierdoor geen brandschade op. De woordvoerder liet weten dat er meerdere voertuigen in vlammen opgegaan zijn. Het sein brand meester is omstreeks middernacht gegeven. De brandweer heeft hierna nog enige tijd nageblust.

Directe omgeving van de loods is afgezet in verband met mogelijke vrijgekomen asbest. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De woordvoerder liet desgevraagd weten dat er mogelijk nog een onderzoek naar de oorzaak komt.

©Foto’s: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink