Twee mannen met inbrekerswerktuigen opgepakt in Huissen - GelreNieuws        

Twee mannen met inbrekerswerktuigen opgepakt in Huissen

Geplaatst op 31 maart 2019, om 16:53 uur

HUISSEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag naar aanleiding van een tip van een oplettende inwoner in Huissen twee mannen op heterdaad kunnen betrappen. Ze waren in bezit van inbrekerswerktuigen, maar er was nog geen sprake van braak.

Dat meldt de burgemeester van Lingewaard, Marianne Schuurmans-Wijdeven. ‘Top dat inwoners en politie zo met elkaar samenwerken en zo kunnen voorkomen dat er een inbraak plaatsvindt met alle emotionele en financiële gevolgen van dien. Dank aan iedereen!’, schrijft ze erbij op haar bericht.

‘Maar ook mooi dat de gemeenteraad van Lingewaard in de nieuwe APV artikel 2.44 vervoer inbrekerswerktuigen heeft opgenomen. Dat geeft ons de ruimte om een last onder bestuursdwang op te leggen. Dat betekent dat wanneer deze heren nog een keer betrapt worden in onze gemeente een dwangsom kan worden opgelegd. Dus naast de strafrechtelijke sanctie die het OM oplegt laat onze gemeente op deze manier weten dat inbrekers of mensen die voornemens zijn in te gaan breken in onze gemeente niet welkom zijn! Samen werken we zo aan een veilig Lingewaard!’, aldus de burgemeester.